РБ Лайпциг победи Хайденхайм с 2:1 като домакин в среща от 13-ия кръг в първенството на Германия и излезе на четвърто място във временното класиране с 26 точки. Хайденхайм е в серия от три мача без победа и остава 14-и с 11 точки в актива си.

Лоис Опенда даде преднина на домакините в 29-ата минута след точно изпълнена дузпа, а в 44-ата минута датчанинът Юсуф Поулсен покачи на 2:0 за РБ Лайпциг.

Гостите успяха да намалят пасива си във втората минута на добавеното време на първата част, когато Бенедикт Гимбер реализира за 1:2.

Gulliver/GettyImages
10 снимки

Борусия Мьонхенгладбах пък постигна домакински успех над Хофенхайм с 2:1 и заема осмата позиция с 16 точки. Хофенхайм няма победа вече четири срещи в Бундеслигата и държи шестото място с 20 точки към момента.

И трите попадения паднаха през второто полувреме на двубоя. Аласан Плеа отбеляза от дузпа за домакините в 58-ата минута, а само две по-късно нидерландският национал Ваут Вегхорст изравни на Хофенхайм. Победата за Борусия Мьонхенгладбах донесе Натан Нгуму в 80-ата минута.

Домакинска победа записа и Бохум, който надделя над Волфсбург с 3:1. Успехът бе едва втори за Бохум от началото на сезона, като тимът се намира на 12-о място с 13 точки в актива си. Волфсбург заема девета позиция с 16 точки в актива си. 

Патрик Остерхаге бе точен за 1:0 в полза на Бохум в 19-ата минута, а в 39-ата бразилецът Бернардо удвои аванса на домакините. Матиас Сванберг отбеляза за 1:2, намалявайки пасива на гостите в първата минута на добавеното време на първата част. Третият гол за Бохум бе дело на Кристофър Антуи-Аджей в 87-ата минута на мама.