РБ Лайпциг записа минимален, но много ключов успех в борбата си за топ 4 в Бундеслигата. „Биковете“ победиха директния си конкурент Фрайбург с минималното 1:0 в двубой от 31-ия кръг на германското първенство.

Още в петата минута Тимо Вернер изпусна добър шанс да открие за Лайпциг. Десетина минути по-късно домакините имаха претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена. С тези две ситуации се изчерпа и всичко по-интересно през първата част.

Gulliver/GettyImages
23 снимки

През втората обаче дойде развръзката. В 53-ата минута на терена се появи героят за Разен Балшпорт – Кевин Кампл. Полузащитникът стана автор на единствения гол в мача в 73-ата минута, когато остана необезпокояван в наказателното поле и отбеляза.

С победата възпитаниците на Марко Розе събраха 57 точки на третата позиция в класирането и на практика изместиха днешния си съперник от местата, даващи право на участие в Шампионска лига. Фрайбург вече е пети с 56 пункта.

На четвърта позиция остава Унион Берлин, който допусна сериозна грешка в борбата си за Турнира на богатите. Столичният тим загуби с 0:1 гостуването си на Аугсбург. Попадението за домакините отбеляза хърватинът Дион Бельо.

Други резултати от Бундеслигата:

Борусия Мьонхенгладбах - Бохум 2:0

Хофенхайм - Айнтрахт Франкфурт 3:1