Вече е започнало разследване на причината за смъртта на президента на Херта Берлин Кай Бернщайн, съобщи за ДПА говорителката на полицията в Берлин.

"Това е стандартна процедура, когато причината за смъртта е неясна", добави тя. В момента няма индикации за самоубийство или външно влияние.

Тялото му ще бъде подложено на аутопсия в съдебномедицински център в четвъртък, заяви говорителка на прокуратурата във Франкфурт. Очаква се първоначалните резултати да покажат дали Бернщайн е починал от естествена или от неестествена смърт.

Херта съобщи вчера, че Бернщайн е починал неочаквано на 43-годишна възраст. Той беше президент на клуба от юни 2022-а.

Вицепрезидентът Фабиан Дрешер ще бъде временен президент на втородивизионния клуб, но не е ясно дали ще остане на поста до изборите през октомври. Не е ясно и дали може да има предсрочни избори по време на Общото събрание през пролетта.

Отборът на Херта проведе открита тренировка днес, за да даде възможност на феновете да изразят съболезнованията си, докато насрочената за петък пресконференция беше отменена. Около 80 привърженици присъстваха на заниманието, много от които носеха цветя. Снимка в рамка на Бернщайн беше поставена пред офиса на клуба и пред нея се събра опашка от фенове, които положиха цветя и запалиха свещи. Имаше и книга за съболезнования./БТА