Ръководството на Байерн Мюнхен иска да се подсили с нов защитник, поради което е изготвило списък с целите си. Очаква се баварците да не пестят средства и да вземат нов бранител през януарския трансферен прозорец. През лятото клубът се раздели с Бенжамен Павар и даде под наем на Байер Леверкузен Йосип Станишич, но така и не взе техен заместник. 

Начело на списъка на германския шампион е Роналд Араухо от Барселона. Януарски трансфер на уругваеца обаче изглежда невъзможен, пише "Билд". 

Байерн има интерес още към Джонатан Та. Германският национал има откупна клауза в договора си на стойност 18 млн. евро, но тя става активна след края на сезона. 

Вариант за баварците е Клеман Лангле. Той играе под наем от Барселона в Астън Вила в момента. Интерес има към Джорджо Скалвини от Аталанта и Арнау Мартинес от Жирона, както и към неизвестен защитник на Милан. 

На "Алианц Арена" искат да се подсилят с поне двама нови футболисти през януари - централен защитник, който да може да играе и като десен бек, както и с дефанзивен халф.