Байерн Мюнхен със сигурност ще се подсили с нов нападател след края на сезона. Баварците се разделиха с Роберт Левандовски през миналото лято, като така и не взеха негов заместник. 

Сега на "Алианц Арена" обсъждат няколко варианта за нов №9. Ръководството на клуба планира среща с новия треньор Томас Тухел в следващите шест седмици, на която ще бъде планират съставът за следващия сезон. Основна тема на разговор тогава ще бъде привличането на нов таран, пише Bild. 

Основната трансферна цел на баварците е нападателят на Наполи Виктор Осимен. Цената на нигериеца от над 100 млн. евро плаши шефовете на германския хегемон, но ако Томас Тухел даде зелена светлина за подобен трансфер, то опит за привличането на 24-годишния футболист ще бъде направен. 

Известно е, че Байерн има интерес и към нападателя на Тотнъм Хари Кейн. От "Алианц Арена" са се свързали с антуража на капитана на Англия, като последните индикации са, че желанието му е да остане на Острова. 

Опция остава и Рандал Коло Муани от Айнтрахт Франкфурт. Той обаче не отговаря на 100% на профила на търсения от Байерн нападател. На "Забенер Щрасе" обаче оценяват високо качествата на френския национал. Потенциален трансфер на Коло Муани обаче зависи от мнението на Тухел. 

Отскоро в списъка на Байерн попада и откритието на Аталанта Расмус Хьойлунд. Той има договор до лятото на 2027 година и със сигурност ще излезе доста скъпо. Той също ще бъде обсъден на срещата между шефовете и Тухел. 

Германският шампион няма интерес към Душан Влахович от Ювентус или Никлас Фюлгруг от Вердер Бремен.