Отборът на Австрия е готов да се представи добре срещу Германия в приятелския мач във вторник, но също така германците са основен фаворит за титлата на домашното Европейско първенство по футбол догодина, каза селекционерът Ралф Рангник преди срещата с неговия колега Юлиан Нагелсман.

Рангник и Нагелсман се познават от Бундеслигата, когато бяха начело съответно на Хофенхайм и РБ Лайпциг, като Рангник ръководи Австрия от 2022 година, а Нагелсман е новият треньор на Германия. Германия се директно за Евро 2024 като домакин, докато Австрия вече се класира за турнира, в който ще участват 24 отбора.

Двубоят във Виена е последен за двата тима за годината и Рангник предположи, че неговите играчи няма да се заблудят от домакинското поражение на Германия с 2:3 от Турция в събота и ще бъдат готови за всякакви тактически изненади, които Нагелсман може да приложи.

"Разбира се, познавам Юлиан и неговия план на игра. Трябва да се концентрираме върху себе си и, разбира се, трябва да сме готови за различни сценарии. Това ще бъде интересен и вълнуващ двубой – винаги е така, когато Германия играе срещу Австрия, независимо от това колко назад е в историята. На клубно ниво бихте го нарекли дерби", коментира Рангник.

Австрийският полузащитник на Байерн Мюнхен Конрад Лаймер потвърди това, като каза, че победата ще бъде "черешката на тортата" след успешната квалификационна кампания.

Рангник добави, че първите му мачове начело са показали какъв футбол иска Нагелсман и че въпреки противоричивите резултати той вярва, че Германия може да стигне далеч на Евро 2024.

"Това е така, защото те притежават качествени играчи, но също така и абсолютен топ треньор", добави селекционерът на Австрия./БТА