Няма официална информация относно бъдещето на Кристофър Нкунку, но се спекулира, че Челси е сключил сделка с РБ Лайпциг през декември, която ще накара 25-годишният играч да премине при "сините". Твърди се, че Нкунку е привлякъл интерес от страна на водещи отбори в цяла Европа, като 17 гола са добавени през този сезон към 35-те, които той отбеляза през миналия сезон, а Ралф Рангник вярва, че играч, на когото е помогнал да отиде в Германия през 2019 г., е взел грешно решение, като е решил да премине на "Стамфорд Бридж".

"Мисля за играч, в чието идване в РБ Лайпциг бях малко замесен: Кристофър Нкунку. За мен е един от най-добрите атакуващи халфове в момента, който според мен реши да премине в Челси твърде рано. Можете ли да си представите, че такъв изключителен играч идва в клуб, който е в състоянието, в което се намира Челси в момента? Лично мен ме боли сърцето от този негов избор. Ако бях негов съветник или баща му, щях да съм много притеснен в момента", сподели Рангник.

"В момента, без значение кой идва като треньор, не можете да препоръчате на никого да отиде там. Първото нещо, което трябва да направите, е да създадете някаква стратегия и да намалите отбора до разумен размер, с който всеки треньор може да работи", добави специалистът.

Челси инвестира около 600 милиона паунда в нови играчи през последните два трансферни прозореца, но последователността се оказа трудна за постигане и "сините" вече освободиха Томас Тухел и Греъм Потър от мениджърските им задължения през настоящата кампания,  оставяйки ги с работа за вършене на и извън терена.