Агентът на новата звезда на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд Мино Райола обясни, че той е подготвял сделката за норвежеца от около година, потвърждавайки, че Холанд е направил добре обмислено решение, за да премине на "Сигнал Идуна парк". 

Стрелецът се присъедини срещу 18 милиона евро към състава на Дортмунд, отхвърляйки офертата на Манчестър Юнайтед. Самият Райола нападна "червените дяволи", че клубът проваля твърде много талантливи играчи. Сега маститият агент разкри някои подробности около самата сделка за неговия клиент. 

"На първи януари завесите се вдигат, театърът се събира и представлението започва. Актьорите обаче са репетирали в продължение на 6 месеца преди това. Същото е и с нас, агентите", започна с интересно сравнение Райола. 

"Бях зает с Холанд през последната близо година. Говорех с редица клубове, изслушах техните планове и преговарях за суми. Това позволи на Ерлинг да направи добре-аргументиран избор", обобщи за финал Райола. 

Холанд започна по сензационен начин кариерата си с екипа на Дортмунд, отбелязвайки 8 гола в първите си 4 мача с "жълто-черната" фланелка.