Защитникът на Падерборн Лука Килиан е първият футболист в Бундеслигата, който се зарази с коронавируса. 20-годишният младежки национал на Германия описа ужаса и страха, които е изживял пред немския Вестфален блат.
 
"Всичко започна с леко възпалено гърло, дори не кашлях. На 11 март започна да ме боли главата, но аз продължих да тренирам. На следващия ден за първи път почувствах треска и веднага отидох при нашия лекар. Той заяви, че трябва да си направя тест за коронавирус. Часове по-късно се почувствах наистина зле.
 
Имах втрисане и целият треперех. Тогава се уплаших за първи път. Това продължи четири дни, после температурата започна да спада и с всеки изминал ден се чувствах по-добре", разказва Килиан, който е юноша на Борусия Дортмунд. 
 
Футболистът отправя и апел към всички хора по света.
 
"Приемайте насериозно инструкциите на лекарите и политиците. Спазвайте дистанцията, хигиенните правила и не ходете на партита - това са просто глупости. Няколко седмици си седнете вкъщи на задниците и купувайте само необходимия минимум. В противен случай няма да победим този вирус.
 
Аз съм спортист и в добра форма, но трудно се преборих с вируса. Той наистина може да бъде смъртоносен за хора със заболявания", категоричен е Килиан.