През миналия сезон РБ Лайпциг бе голямата изненада на Бундеслигата. Новакът в елита завърши втори в класирането, а с мощните финанси, с които разполага, дава заявка да бъде големият съперник на Байерн Мюнхен през следващите години.

И ако тогава баварците хвалеха случващото се в Лайпциг, малко преди началото на новия сезон се стигна и до първи искри между двата тима.

Причина затова стана критиката на старши треньора на "биковете" относно комерсиалното турне на Байерн в Азия.

"Ужасно е това, през което минават играчите при такива пътувания. Благодарен съм, че все още това ни е спестено. Смятам, че е проблематично, когато играчите са подложени на стрес по пътуването и огромни климатични промени. Като играч съм бил през юли в Шанхай. Имаше само мусони и екстремна влажност, за нормални тренировки не може да се мисли. Не завиждам на отборите!", заяви Ралф Хазенхютъл.

И другият милански гранд победи Байерн

Изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге обаче отговори подобаващо: "Те бяха в Австрия. И прочетох, че е валяло доста. Може би са си правили рафтинг срещу Коняспор."

Босът на Байерн обясни и че въпросното турне в Азия се прави и в името на Бундеслигата: "Считам подобно изказване за цинично и несолидарно. Казах, че клубовете, които сега са в Азия или в Америка, извършват услуга за телевизионното развитие на Бундеслигата. И с всички тези, които както преди избират лесния път и се подготвят в Австрия или Швейцария, съм много скептичен, дали те допринасят за благоденствието на Бундеслигата. Байерн Мюнхен, Шалке 04, Борусия Дортмунд - големите клубове на Бундеслигата трябва да бъдат локомотивите."

Освен това Румениге е много доволен от азиатското турне: "Той (Анчелоти) е много доволен. Тук имахме 7-8 тренировки. Той казва, че всичко е преминало прекрасно, много добре организирано, терените бяха окей. Всичко бе чудесно."

Ули Хьонес: Докато трансферната лудост трае, няма как да спечелим ШЛ