Актуалният носител на трофея от турнира за Купата на Германия Борусия (Дортмунд) отпадна още в 1/8-финалите на настоящото издание на надпреварата. Дортмундци допуснаха загуба с 1:2 при гостуването си на Санкт Паули в Хамбург и приключиха участие още в тази ранна фаза. 

24 снимки

Двубоят започна отлично за тима от Втора Бундеслига, след като още в четвъртата минута Етиен Аменийдо откри резултата. Пет минути преди края на първото полувреме авансът на домакините беше удвоен след автогол на Аксел Витсел. Резултатът се задържа до почивката. 

След паузата надеждите на дортмундци бяха върнати от норвежката звезда Ерлинг Холанд, който намали в 58-ата минута от дузпа. Попадението беше 79-о за Холанд за Борусия във всички в турнири, като това се случи в 78-ия му мач. До края Борусия така и не успя да стигне до попадение и така отпадна от надпреварата. 

В друг мач от тази фаза на турнира Бохум победи с 3:1 Майнц 05 у дома и също продължава на 1/4-финалите. Гостите започнаха по-добре мача и откриха в 36-ата минута чрез Карим Онисово. След почивката обаче Бохум наложи своето превъзходство и след две попадения на Милош Пантович (56, 59) и Едуард Льовен (80) стигна до важния успех.