Австрийските прокурори разследват вратаря на Херта Берлин - Мариус Герсбек, по подозрение за нанасяне на тежка телесна повреда по време на предсезонния тренировъчен лагер на отбора в страната.
 
Говорителка на прокуратурата в Залцбург каза пред ДПА, че местната полиция е представила своя доклад и сега прокурорите ще проучат дали да повдигнат обвинения срещу Герсбек. Герсбек е заподозрян, че е наранил мъж при кавга в бар по време на тренировъчния лагер на отбора в Цел ам Зее в средата на миналия месец.
 
Херта отстрани играча от отбора и каза, че всички допълнителни мерки ще зависят от правното развитие на случая. Засега Герсбек не е коментирал инцидента.
 
Медиите в Германия съобщават, че Герсбек и жертвата са постигнали извънсъдебно споразумение, но спортният директор на Херта Бенджамин Вебер не потвърди тази информация.
 
Роденият в Берлин Герсбек се завърна в клуба от детството си през лятото от Карлсруе и на него се разчиташе да бъде първи избор по рамката на вратата но Херта за предстоящия сезон. /БТА