Президентът на Байерн Мюнхен Херберт Хайнер подкрепи треньора Томас Тухел след спор с телевизионните коментатори и легенди на баварския клуб Лотар Матеус и Дитмар Хаман.

След победата на Байерн с 4:0 над големия съперник Борусия Дортмунд в Бундеслигата в събота, Тухел реагира на предишни критики от двамата експерти.

"Мисля, че е добре, че Томас вече е поставил знак "стоп“. Харесва ми факта, че той се защитава от критиките. Напрежението и без това е достатъчно за всички в Байерн“, каза Хайнер пред MagentaSport. 

Бившите играчи на Байерн Матеус и Хаман казаха, че Тухел не изглежда подходящ за клуба. Но Хайнер е убеден, че разгромът над Дортмунд с поредния хеттрик на Хари Кейн говори обратното.

"Всеки може да изрази мнението си и да критикува. Но понякога оставате с впечатлението, че всичко е в руини и ние се борим да не изпаднем", добави Хайнер. 

"Все още не сме загубили мач в лигата и спечелихме всичките ни мачове в Шампионската лига. Да, отпаднахме от Купата на Германия (от третодивизионния Саарбрюкен). Не е добре, но това може да се случи.“/ БТА