Президентът на Байерн Мюнхен Херберт Хайнер разкри, че трансферната сума на лятното попълнение Хари Кейн може да достигне 100 млн. евро, ако клубът спечели определени трофеи в следващите няколко сезона. До момента се смяташе, че баварците ще платят твърда сума от 100 млн. евро, а с бонусите тя ще бъде надхвърлена. 

"Хари Кейн не ни струваше повече от 100 млн., освен ако не спечелим това, това и това през следващите няколко сезона. Като изключим бонусите - сумата е под 100 млн", каза Хайнер пред Frankfurter Allgemeine, като уточни, че става дума за евро, а не паунда. 

Босът на германския хегемон и коментира дали клубът ще влезе в "лудостта" на пазара, след като вече се съгласи да плати висока сума за Хари Кейн. "Никой не трябва да се тревожи за това. Байерн осъществи този трансфер въз основа на спортния фокус, като в същото време беше и икономически сериозно. Няма да направим нищо, което може да създаде проблеми на клуба. Хари Кейн беше много добър трансфер. Той е човек, който работи невероятно педантично и обръща внимание на всички детайли като здраве и хранене. Уверени сме, че ще може да играе на това ниво за още много години напред". 

"Такива трансфери ще останат изключение. Деклан Райс, например, беше обсъден от нас. Арсенал го купи за повече от 120 млн. евро. Можехме и ние да опитаме, но не искахме при такива условия".