Президентът на Байерн Мюнхен - Херберт Хайнер, призова футболната федерация и феновете да оставят настрана негативизма, въпреки провалите на последните две Световни първенства. Той заяви, че проблемите трябва да бъдат решени преди домакинството на Европейското първенство и добави, че се надява националите отново да покажат манталитет на победители.

"Предстои и ни Европейско първенство след две години и трябва да се стегнем. Не бива да изпадаме в негативизъм, а напротив. Трябва ни манталитет на победители. Много е важно проблемите да бъдат решени възможно най-бързо", заяви Хайнер за "Абендцайтунг", цитиран от ДПА.

Президентът на Байерн добави, че през 2024 подкрепата за германските национали ще бъде огромна и посочи за пример финала на Световното първенство миналата неделя. Стадионът в Лусаил бе пълен главно с фенове на Аржентина и южноамериканците станаха шампиони.

"Финалът на Световното първенство показа отново, че футболът вдъхновява хората. Привържениците в Германия създаваха незабравима атмосфера за отбора ни през 2006 и се надявам да го повторят след две години", добави той.

Автор: БТА