Президентът на Байерн Мюнхен Херберт Хайнер предложи да се срещне с членове на клуба, които са недоволни от подписаното спорно споразумение за спонсорство с Катар Еъруейс. Годишното общо събрание в четвъртък премина доста бурно, днес членовете на Борда отново се събраха на стадиона преди мача с Арминия.

Михаел От, който е член на Общото събрание, предложи договорът за спонсорство, изтичащ през юни 2023-а година, да не бъде удължаван. Съдът обаче отхвърли да потвърди гласуването на спонтанното предложение на От.

Президентът на клуба Хайнер и други важни фигури от Борда на Байерн бяха шумно освиркани от голяма част от 780-те члена, които присъстваха. Общото събрание е недоволно от подобно споразумение най-вече заради нарушаването на човешките права в Катар, както и заради липсата на прозрачност и демократичност.

Но От обяви, че е бил потърсен по-късно същия ден от Хайнер.

"Херберт Хайнер ми се обади днес", написа От в туитър-профила си. Обсъдихме накратко общото събрание и сме ангажирани с личен разговор за Катар и общото събрание, който ще се състои в близките дни.

Датата за въпросната среща обаче не е ясна, казва още От, но е ясно, че желанието на управляващите Байерн е конфликтът да бъде изгладен. Хайнер бил готов да се срещне и с други недоволни членове на събранието.

По време на срещата в четвъртък се разиграха неприятни сцени със скандирания против ръководството, което беше обвинено, че не спазва принципите, които следва Байерн.