Президентът на Байерн Мюнхен Херберт Хайнер подчерта, че Хари Кейн е добър "за цялата Бундеслига", след като капитанът на Англия дебютира в Бундеслигата в петък с гол и асистенция.

„Хари е не само топ играч, той е многократен голмайстор във Висшата лига и капитан на националния отбор на Англия, международна супер звезда“, каза Хайнер в интервю за Munchner Merkur/tz.

„Ще го кажа отново: Той не е добър само за Байерн, но и за цялата Бундеслига. Вече видяхме това в Бремен, където получи страхотен прием от феновете на домакините. Хари Кейн е печалба за всички“, добави той.

Кейн асистира за първото попадение на Лирой Сане и отбеляза втори гол за Байерн при победата с 4:0 срещу Вердер Бремен. Англичанинът заяви, че е бил малко нервен преди мача, което беше потвърдено от Хайнер.

„Той каза преди мача, че е малко нервен, защото е просто човек“, каза той.

Байерн, който отчаяно търсеше нов топ нападател, след като Роберт Левандовски напусна преди година в посока Барселона. Баварците платиха на Тотнъм 100 милиона евро за Кейн.

Изглежда, че цената си е струвала, тъй като Хайнер каза: „Взехме добро цялостно усещане с нас от Бремен – искаме да надградим върху него“.