Димитър Бербатов е без отбор, а наскоро агентът му Емил Данчев призна, че му търси един последен пристан в кариерата. И с оглед на затварящия съвсем скоро трансферен прозорец, германските медии се сетиха, че местните отбори могат да го използват и след това, тъй като е свободен агент. 

Дори германската версия на изданието 90 minutes го посочи като идеален резервен вариант за тимовете от Бундеслигата, ако не успеят да намерят качествен нападател до затварянето на пазара на 31 август. Той е сред 11-те свободни агенти, които биха помогнали от септември на тимовете в елита. 

Ето и какво пише в неговата визитка: 

"Между 2001 и 2006 г. българинът беше в Байер Леверкузен и направи толкова силно впечатление, че после се развихри в отбори като Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Фулъм и редица други по света. За последно той имаше договор в Индия."

"Макар и да е на 37 години, той е доказана класа. А на въпросната възраст Клаудио Писаро доказа, че все още ветераните могат да помогнат, макар и само в определени моменти, в Бундеслигата", написа изданието за Бербатов.