Двубоят между Бохум и Борусия Мьонхенгладбах от 27-ия кръг на Бундеслигата бе прекратен в 71-ата минута. Причината за внезапния край е хвърлена пластмасова чаша с бира към страничния съдия Кристиан Гителман, намиращ се точно пред домакинските фенове.

До 69-ата минута гостите водеха с 2:0, а разгневените фенове на домакините предизвикаха грозни сцени. От главната трибуна бе хвърлена чаша с бира, която удари по главата страничния съдия Кристиан Гителман, паднал веднага на земята. За щастие помощник-съдията бързо се изправи на крака.

Gulliver/GettyImages
18 снимки

Мачът бе прекъснат, а минути по-късно и официално прекратен за нещастие на допуснатите на стадиона за първи път от началото на пандемията с коронавирус 25 000 зрители. Още преди мача те бяха призовавани да не хвърлят предмети от трибуните.

Немските медии припомнят подобен случай от 2011 година, когато Санк Паули губи с 0:2 от Шалке 04 и в 88-ата минута с бирена чаша в главата е уцелен страничния съдия Торстен Шифнер. И тогава главният съдия Дениз Айтекин прекрати мача, а впоследствие този резултат 2:0 бе признат за краен и Санкт Паули трябваше да играе първото си домакинство от следващия сезон на най-малко 50 километра от Хамбург.