Байерн Мюнхен записа една от най-срамните страници в своята история. Баварците отпаднаха още в 1/16-финалите за Купата на Германия след загуба от третодивизиония Заарбрюкен с 1:2 като гост. Срещата започна отлично за германския шампион, който поведе още в 16-ата минута чрез Томас Мюлер. В продължението на първата част Патрик Зонтхаймер изравни, а дълбоко в добавеното време на второто полувреме Марсел Гаус донесе успеха на тим. 

Баварците изиграха слаб мач, в който пропуснаха няколко положения за гол. Защитникът Матайс де Лихт пък получи контузия още през първото полувреме. 

БГНЕС
17 снимки

До последно провеждането на срещата не беше сигурно заради обилното количество дъжд и тежкото състояние на терена на "Лудвигспаркщадион". В началните минути не се стигна до очаквания натиск на баварците. 

В 16-ата минута Франс Кретцих подаде към Томас Мюлер, който с мощен удар от далечна дистанция не остави шансове на вратаря Тим Шрайбер - 0:1. Малко след това Матайс де Лихт получи контузия и беше заменен от Конрад Лаймер. 

В добавеното време на първата част Заарбрюкен стигна до изравнителен гол. Байерн допусна грешка в защита и подари топката на Лукас Бьодер. Той подаде към Патрик Зонтхаймер, който със силен шут не остави шансове на Мануел Нойер. 

Байерн започна силно втората част. В 57-ата минута Лирой Сане се озова сам срещу вратаря на домакините. Германският национал отправи удар, но стражът спаси сигурен гол. В 70-ата минута резервата Серж Гнабри отправи удар от удобна позиция, но Шрайбер спаси. Малко след това Кингсли Коман стреля неточно. 

В 74-тата минута отново французинът опита щут от дистанция, който обаче бе отразен майсторски от Шрайбер. Десетина минути по-кусно нов удар на много активния Коман бе спасен от стража на Заарбрюкен.

Така се стигна до петата минута на добавеното време, когато домакинтие организираха опасна атака отдясно. Ами Найфи намери Марсел Гаус в наказателното поле, а защитникът със силен шут не остави шансове на Нойер за 2:1.