Томас Мюлер ще пропусне предсезонното турне на Байерн Мюнхен в Азия заради мускулни проблеми, потвърдиха от шампиона на Германия в петък.

"Нападателят ще остане в Мюнхен след проведените консултации с треньорския и медицинския екип. Той ще тренира на клубната база", се казва в съобщението на баварците.

По-рано това лято 33-годишният Мюлер напусна подготвителния лагер на "червените" в Ротах-Егерн, за да тренира индивидуално. В края на 2022 година ветеранът имаше проблеми и преди началото на Световното първенство в Катар.

Байерн ще пътува до Азия до понеделник, където ще остане до 3 август. Баварците ще имат приятелски мачове в Токио и Сингапур.

Първенецът на Германия представи новото си попълнение Ким Мин-Дже. В петък централният защитник направи първа тренировка с новите си съотборници.

"Всички ме посрещнаха отлично. Чувствам се добре и гледам напред към новото предизвикателство. Искам да се уча от футболистите тук. Желанието ми е да се превърна в лидер и да се боря", заяви националът на Република Корея.

 

БТА / Автор: Асен Даскалов