Отборът на Байерн Мюнхен е оттеглил предложението си за нов договор към Дейвид Алаба. Настоящият контракт на универсалния 28-годишен австриец изтича в края на настоящия сезон. Въпреки че преди време изглеждаше, че споразумението между двете страни е само въпрос на време, в последните седмици нещата се обърнаха и бранителят изглежда, че ще напусне като свободен агент през следващото лято.

Лично президентът на Байерн Херберт Хайнер заяви тази новина индиректно пред германската медия „BR24Sport“.

„Ние отдавна направихме много добра оферта за Дейвид и неговия агент. Преговаряхме месеци [...] и за последен път казахме на представителя му, че искаме да имаме яснота до края на месец октомври. Не сме чували нищо до вчера. Нашият спортен директор Хасан Салихамиджич се консултира с агента му. Отговорът беше, че офертата все още е незадоволителна и, че трябва да мислим по-надалеч. След това решихме да оттеглим предложението, което означава, че вече няма оферта“, заяви Хайнер.

По този начин Алаба ще бъде свободен да подпише предварителен договор с друг клубове, когато трансферният прозорец отвори отново през януари.

28-годишният австрийски национал се присъедини към академията на Байерн през 2008 година. Той е свързван с трансфер в някои от грандовете в Европа, сред които Барселона, Манчестър Сити и Ливърпул.