Пореден здравословен проблем ще удари за по амбициите на Байерн Мюнхен за финален спринт на сезона, подобен на миналогодишния, съобщава “Билд”. Корент Толисо е скъсал мускулно сухожилие, което може да го извади от терените до шест месеца. Нелепата травма е станала на тренировка и то при опит за удар, а не при съприкосновение със съотборник, допълва медията.

От началото на сезона баварците имаха редица здравословни проблеми и с коронавирус, и с други травми на основни играчи, като дори се наложи една от емблемите на клуба - Томас Мюлер да бъде прибиран със специален медицински самолет от Катар, след като даде положителна проба за COVID-19 на Световното клубно първенство, което пък бе спечелено от играчите на Ханзи Флик. В момента той е изолира, а поради травми са аут още Серж Гнабри, Дъглас Коща и Бенжамен Павар.
 
Самият Толисо има едва 14 мача в Бундеслигата през тази кампания, тъй като на два пъти имаше мускулни проблеми, които го вадиха от терена. Байерн е водач е класирането на Бундеслигата с 49 точки от 21 мача, втори е РБ Лайпциг с 44.