Бившият национал на Германия Дитмар Хаман вярва, че решението на Борусия Дортмунд да задържи треньора Един Терзич е правилно и играчите трябва да поемат по-голяма отговорност за колебливия сезон на тима до момента, предаде ДПА.

Тимът, който изпусна титлата едва в последния кръг на миналия сезон, беше отличен в Шампионската лига, но е на пето място в класирането на Бундеслигата, като няма победа в последните четири мача.

Източници от клуба казаха пред ДПА, че решението за задържането на Терзич е дошло след среща изпълнителния директор Ханс-Йоаким Вацке, спортния директор Себастиан Кел и клубния съветник Матиас Замер.

"Терзич направи всичко за играчите, никога не ги е критикувал, винаги ги е защитавал. Но той беше предаде от тях", каза Хаван пред Sky. "Дортмунд трябва да има по-високи изисквания към футболистите. Ако не ги изпълняват, играчите трябва да си тръгнат", смята той.

50-годишният Хаман допълни: "Винаги е лесно да се оглеждат треньори, но големият проблем е, че има твърде много играчи в Дортмунд, които се надценяват."

Борусия Дортмунд ще изиграе първия си мач след кратката зимна пауза срещу Дармщат на 13 януари./ БТА