Бившият мениджър на Тотнъм и Пари Сен Жермен - Маурисио Почетино, е отхвърлил възможността да поеме Челси, тъй като собственикът на „сините“ - Тод Боули, търси план „Б“, ако Греъм Потър бъде уволнен. 50-годишният аржентинец е без работа, откакто беше освободен от парижани миналото лято. Той е бил сочен за заместник на Потър в Челси, но Почетино е отказал предложението на „сините“ в края на миналата седмица, твърди 90min.

Смята се, че Боули не иска да уволни Потър, без да има готов негов заместник, тъй като лошата форма на Челси продължи със загуба у дома от Саутхемптън в събота. Лондончани са без победа в  последните си пет и спечелиха само един от предишните си 10 двубоя във всички състезания. Освен това „сините“ вече са аут от турнирите за двете вътрешни купи и загубиха първия мач с Борусия Дортмунд от 1/8-финалите на Шампионската лига.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Загубата от Саутхемптън оставя отбора на Потър на 10-то място във Висшата лига, на 11 точки от Топ 4. Откакто замени Томас Тухел през септември, Потър спечели девет от своите 25 мача начело, като записа още седем равенства и девет загуби.

Боули изрази подкрепата си към 47-годишният англичанин, въпреки притесненията на борда на директорите относно лошата форма на отбора, и настоя, че той е част от дългосрочния проект на клуба, след като инвестира почти 300 милиона паунда в тима през януари. Челси взе общо осем нови играчи по време на зимния трансферен прозорец, включително световния шампион с Аржентина Енцо Фернандес за рекордна за Великобритания сума.

В същото време се твърди, че Боули е почитател на старши треньора на Айнтрахт Франкфурт - Оливър Глазнер. Австрийският тактик а привлякъл вниманието на Челси още миналия сезон, когато изстреля Айнтрахт до титлата в Лига Европа, а отборът му също така се класира за елиминациите на Шампионската лига този сезон, където обаче загуби с 0:2 домакинството си на Наполи в първия мач от 1/8-финалите.

Работата на Гласнър не е останала незабелязана от ръководството на лондончани и се смята, че той може да се окаже изненадващият кандидат за заместник на Потър. Още повече, че техническият директор на „сините“ - Кристофър Вивел, се познава с Глазнер от престоя им в Ред Бул Залцбург. Предполага се, че Боули дори се е свързал с Глазнер миналия септември, когато американският бизнесмен избираше заместник на уволнения Томас Тухел.

53 снимки

Според главният редактор на Bild - Кристиан Фалк, в Челси гледат положително на австриеца, макар че продължават да имат доверие на Потър.

„Мисля, че Тод Боели ще се опита да задържи Греъм Потър толкова дълго, колкото може, като се има предвид колко недоволни бяха феновете от решението да уволни Томас Тухел“, заяви Фалк в колоната си за Caught Offside.

„Ако Потър обаче не подобри формата на Челси в първенството, Боули може да бъде принуден да потърси негов заместник. Разбрахме, че още през лятото Челси се е свързал с Оливър Глазнер, за да разбере дали има той интерес да се присъедини към проекта в Лондон като мениджър. Явно не е имало нещо конкретно и в крайна сметка от клуба се насочиха към Потър“, допълни Фалк.