Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп шокира футболния свят, когато в края на януари обяви, че ще се оттегли от поста си през лятото. Той заяви, че има нужда от почивка и от презареждане на батериите, като ще си вземе поне година почивка от футбола.

Веднага обаче започнаха спекулации къде ще бъде следващото работно място на Клоп, а германските медии стигнаха и по-далеч, като обявиха сценарий, който е много възможен. Според Bild, Клоп може да се завърне в ролята на национален селекционер на Германия, а от федерацията са готови да го чакат колкото е необходимо.

В момента на треньорския пост е Юлиан Нагелсман, но след Европейското първенство е възможно той да напусне. В немската федерация вече правят план за Световното първенство през 2026-а година в Северна Америка, като именно първо на Клоп ще бъде предложена възможността да води националния отбор на Германия.

Bild уточнява, че от федерацията няма да бързат и се надяват Клоп да се съгласи да поеме отбора от март 2025-а година, когато ще започне подготовката за Световното първенство. Междувременно бившият нападател Сандро Вагнер може да поеме временно „Маншафта“ за оставащите мачове след UEFA EURO 2024.

В Германия са големи оптимисти, че Клоп може да се съгласи, защото ще има достатъчно време за почивка, но и голямо предизвикателство пред него, което от друга страна няма да му отнема толкова време, колкото в клубен отбор.