Решението на Хари Кейн да се премести в Байерн Мюнхен е най-доброто за неговата кариера, заяви бившият нападател на германския шампион Клаудио Писаро.

"На 30 години той е натрупал достатъчно опит, преминал е през много неща, но все още е в оптимална физическа форма. Всеки играч усеща това и това му дава увереност", заяви Писаро пред Мюнхнер Абендцайтунг.

Кейн може да дебютира в Бундеслигата още тази вечер, когато Байерн гостува на Вердер Бремен в първия мач от новия сезон.

"С отлични крила като Кингсли Коман, Серж Гнабри, Лерой Сане и Алфонсо Дейвис той ще получава много възможности в наказателното поле. Той има качествата и единственият въпрос е колко бързо ще успее да се интегрира в състава", добави перуанецът.

Друг бивш играч на баварците - Щефан Ефенберг, похвали клуба за активността му през лятото, когато освен Кейн бяха привлечени Конрад Лаймер от РБ Лайпциг, Рафаел Герейро от Борусия Дортмунд и Кин Мин-дже от Наполи. Въпреки тяхното привличане обаче Ефенберг очаква Байерн да срещне сериозни трудности по пътя си към поредна титла в Германия.

"Очаквам здрава битка с Дортмунд, Лайпциг и Байер Леверкузен. Трансферът на Хари Кейн за 100 милиона евро ще постави напрежение върху Байерн, което ще бъде от полза за конкурентите им".