Взетият под наем от Интер Иван Перишич се надява да остане в Байерн Мюнхен за постоянно. 30-годишният футболист е преотстъпен до края на сезона.

Баварците преследваха привличането на ново попълнение на крилото през цялото лято. Първостепенният им приоритет беше нападателят на Манчестър Сити Лерой Сане, но след тежката контузия на германеца тази сделка не се реализира. Перишич, в крайна сметка, се оказа новата покупка на "Алианц Арена". 

“Вярвам в себе си, че ще успея да убедя клуба да ме откупи. Това е желанието ми. Ще направя всичко възможно, за да се случи това”, заяви Перишич в интервю за The Athletic.

В договора за наем няма фиксирана клауза за откупуване, но треньорът на италианците Антонио Конте така или иначе не искаше да разчита на хърватина и затова се съгласи да го пусне в Бундеслигата.

Перишич не се притеснява, че не е бил първи избор на Байерн през изминалото лято.

“Всичко стана много бързо. Всички знаят историята: след като Лерой Сане се контузи, от клуба се свързаха с Интер и агента ми. Заедно със семейството ми обмисляхме офертата една нощ и се съгласих”, добави световният вицешампион.