Енрико Маасен вече не е треньор на Аугсбург, обявиха от клуба. Като част от причините за раздялата се посочва, че екипът, който водеше футболистите не успял да обърне негативната тенденция в отбора. Аугсбург загуби срещите  си в последните два кръга и се свлече на незавидното 15-о място в класирането, само на точка от зоната на изпадане. 
 
 
“След задълбочени дискусии и оценка на текущата спортна ситуация ФК Аугсбург взе решение да се раздели със старши треньора Енрико Маасен с незабавен ефект. Благодарим Ви много за неуморната работа към нашия футболен клуб, Енрико!”, пишат от клуба в официалната си страница в Туитър.
 
Треньорът не скри разочарованието си от решението на ръководството.
 
„Естествено съм разочарован от това решение, защото съм убеден, че заедно можем да променим ситуацията. Благодарен съм на Аугсбург и ръководството на клуба, че ми дадоха възможност да работя в Бундеслигата. Пожелавам на клуба всичко най-добро за бъдещето и се надявам, че основите, които поставихме заедно, могат да доведат до успех“, каза Маасен.
 
До назначаването на нов треньор Аугсбург ще бъде ръководен временно от наставника на младежите до 23 години - Тобиас Щробл.