Двубоят от 25-ия кръг на Бундеслигата между Майнц и Борусия Дортмунд беше отложен заради множеството заразени с коронавирус футболисти и служители на домакините. Снощи от лагера на Майнц съобщиха за 19 човека с положителни тестове, а по-рано днес клубът поиска отлагане на срещата, която бе насрочена за неделя.

Заради правилата за изолация след положителен тест за коронавирус, Майнц не може да събере необходимия минимален брой играчи, с които да изиграе мача. Германската футболна лига уважи молбата на тима, а двубоят бе пренасрочен за 16 март, сряда.

„Жалко е, че мачът няма да се проведе по план, но трябва да има честно състезание, така че отлагането е разбираемо. Здравето винаги е на първо място“, заяви спортният директор на Борусия Дортмунд Себастиан Кел.

„Вече се концентрираме към следващия ни мач, който е домакинство на Арминия Билефелд на 13 март, а след това ще дойде време и за отложената среща с Майнц. Информирахме лигата, че датата 16 март е много неудобна за нас заради домакинството на тима ни до 19 години срещу Атлетико Мадрид в младежката Шампионска лига, но ни обясниха, че няма други възможности“, добави Кел.

Борусия Дортмунд е на второ място във временното класиране в Бундеслигата с 50 точки, на осем зад лидера Байерн Мюнхен, който е с 58 след 24 мача.