Полузащитникът на Байерн Мюнхен - Йосуа Кимих е под въпрос за мача срещу лидера Байер Леверкузен в петък, каза треньорът Томас Тухел. Германският национал пропусна победата на родината си с 2:1 срещу Франция във вторник поради мускулни проблеми.

Халфът Джамал Мусиала, междувременно, трябва да се завърне в отбора.

„Джамал Мусиала не беше в националния отбор. Той имаше леки проблеми с гърба. Тренира без болки напоследък и ако това остане така, той ще бъде в отбора утре“

Мусиала бе включен в отбора на Германия за приятелските мачове срещу Япония и Франция този месец, въпреки контузията на подколянното сухожилие и отсъствието от игра от края на август. Но в крайна сметка той трябваше да се оттегли поради болки в гърба.

Що се отнася до Мануел Нойер, който работи по завръщането си след контузия претърпяна през декември, Тухел каза, че е бил „много близо, но след това имал проблем с прасеца в другия крак“.

Байер Леверкузен оглавява класирането на Бундеслигата пред Байерн по голова разлика. Те са единствените два отбора, които са спечелили всичките си три мача досега през този сезон. / БТА