Байер Леверкузен тренира изпълнение на дузпи преди полуфинала за Купата на Германия срещу Фортуна Дюселдорф, а голмайсторът Виктор Бонифейс може да направи дългоочакваното си завръщане на терена.

Треньорът Шаби Алонсо каза, че Бонифейс няма да започне като титуляр, но може да получи известно игрово време при завръщането в състава след травма, която получи в началото на месец януари.

"Бонифейс е в отбора. Не знам колко дълго може да играе. Не 90 минути, 45 вероятно също не, но може би 30. Той има страхотен манталитет и няма търпение да се върне на терена", каза Алонсо на пресконференция.

Бонифейс е голмайстор номер 1 на клуба в Бундеслигата с 10 гола, като има общо 16 във всички турнири.

Носителят на Купата от 1993-а Байер е непобеден във всичките си 39 мача през сезона в Бундеслигата, Купата на Германия и Лига Европа, а освен това са единственият останал отбор от елита в надпреварата.

Дюселдорф е трети във втора дивизия и спечели Купата през 1979 и 1980 година. Победителят ще се изправи срещу втородивизионния Кайзерслаутерн или третодивизионния Саарбрюкен на финала на 25 май в Берлин.

Алонсо стои здраво стъпил на земята, както в Бундеслигата, където неговите футболисти имат 13 точки преднина на върха седем мача преди края.

"Да, ние сме единственият отбор в Бундеслигата, така че е лесно да бъдем определяни като фаворити. Това обаче не означава нищо. Искаме да заслужим шанса да играем на финала", каза той.

"Излизаме срещу добър съперник. Те са в наистина страхотна форма. Това е полуфинал, за двата отбора е огромен шанс да играят на финала. Ще дадем всичко от себе си, за да стигнем до мача за трофея в Берлин. Готови сме за всякакви сценарии, включително и за дузпи. Но нашата цел е да решим мача след 90 минути. Справяме се добре, но не сме спечелили нищо с представянето си досега", добави Алонсо./ БТА