Айнтрахт Франкфурт записа четвърта поредна победа от началото на сезона, след като надделя с 4:2 като гост на новака Холщайн Кийл в среща от петия кръг на германската Първа Бундеслига. Най-силният на терена бе египетският нападател на Айнтрахт Омар Мармуш, който вкара два гола и даде две асистенции за тима си.

В 25-ата минута гостите от Франкфурт откриха резултата. След добра контраатака Омар Мармуш напредна и с хубав удар с левия крак препарира стража на домакините  Тимон Вайнер за 0:1. С това египтянинът отбеляза в четвърти пореден мач от Бундеслигата.

Само три минути по-късно обаче Холщайн Кийл получи дузпа, след като капитанът на Айнтрахт Робин Кох препъна в наказателното си поле Люис Холтби. 11-метровият наказателен удар бе изпълнен безпроблемно от Шуто Макино, който изравни за 1:1.

Малко след това японецът се разписа за втори път, но попадението му бе отменено заради засада. В самия край на първата част Айнтрахт можеше отново да поведе, но удар на Мармуш бе избит с върха на пръстите на стража на Холщайн Вайнер.

Снимки: Gulliver/GettyImages
29 снимки

Второто полувреме започна с бързо ново попадение за Айнтрахт в 47-ата минута. Мармуш отново излезе в добра позиция и стреля, но вратарят на домакините успя да избие в корнер. След него обаче топката бе засечена от хърватския нападател Игор Матанович, който направи 1:2.

Радостта на гостите обаче отново бе кратка. След нов корнер, този път за Холщайн, топката отново достигна до Шуто Макино, който с хубав ножичен удар направи безпомощен Кауа и вкара втория си гол в мача за 2:2.

Последваха опасности пред вратата на домакините, но пропуски направиха Уго Ларсон и Матанович.

Натискът на Айнтрахт, обаче, доведе до още два, този път безответни, гола. В 65-ата минута Омар Мармуш се възползва от неразбирателство в защитата на Холщайн и се разписа за втори път в мача - 2:3. В 74-ата минута интригата в мача окончателно приключи. Мармуш проби отдясно и намери Лукас Мело, който отблизо завърши за крайното 2:4.

По този начин Айнтрахт затвърди добрата си форма, като излезе на втората позиция в класирането с 12 точки след четвърта поредна победа. В следващия кръг тимът от Франкфурт ще посрещне лидера Байерн Мюнхен. Холщайн пък остава на дъното на таблицата само с една спечелена точка.