Ерлинг Халанд беше желан от клубове в цяла Европа, тъй като времето му в Борусия Дортмунд очевидно беше към своя край, като Манчестър Сити отново имаше финансовата мощ да привлече най-добрите играчи в играта. Оливър Кан разкри, че Байерн се е опитал да насочи норвежкия нападател по пътя, по който са вървели много бивши звезди на Дортмунд, но потвърди, че в крайна сметка те не са могли да се конкурират с икономическата мощ на Сити.

"Опитахме всичко за Ерлинг Халанд преди една година и стигнахме до финансовите си граници“, каза Кан пред Sport Bild. "Трябваше да решим: искаме ли да нарушим нашата структура на заплатите? Не бяхме готови за това. Това не е за Байерн"

"Когато има такива цифри (б.р.говорейки за цената на Виктор Осимен и Рандал Коло Муани), трябва да отговорим на въпроса: играчът дава ли гаранция за тези пари? Това определено би било голям риск", добави легендарният вратар на Байерн.

Отборът на Томас Тухел ще продължи стремежа си към 11-та поредна титла в Бундеслигата, без да може да заложи на утвърден номер 9. В момента Байерн има една точка пред Дортмунд с три оставащи мача и има домакински мач срещу Шалке следващата събота.