Легендата на Байерн Мюнхен Оливер Кан бе представен като нов член на Борда на директорите на клуба. Той влезе в него официално през миналата седмица, а през януари 2022 г. ще наследи Карл-Хайн Румениге като председател. Докато това време настъпи, Кан ще работи редом до Румениге и спортния директор Хасан Салихамиджич.

„Тези 14 години като играч в Байерн бяха изключително преживяване за мен. Нито можеш да забравиш клуба, нито можеш да го напуснеш истински. Затова и не се замислих дълго, когато дойде предложението към мен", заяви 50-годишният бивш вратар, който обеща да остави настрана своя темперамент. „Емоциите бяха важни за мен като играч, но в бизнеса те невинаги са от полза", каза Кан.

„Един велик треньор на Байерн веднъж каза, че ако подпишеш с този клуб, трябва да си наясно в какво се забъркваш. В Байерн всичко опира до това да си номер едно във всеки аспект. Искаме да предоставим на феновете отличен футбол, а за това е необходимо да създадем икономическата среда", допълни вратарят, изиграл 632 мача за Байерн.