Бившият изпълнителен директор на Байерн Мюнхен Оливер Кан заяви, че работната група, създадена от Германската футболна федерация след отпадането на националния отбор от груповата фаза на Световното първенство в Катар, е ненужна и трябва да се разпусне, предаде ДПА.

Кан каза пред "Шпорт Билд", че е имало смисъл от групата в първия момент, но след като Руди Фьолер е станал спортен директор повечето решения са били взимани, без да се консултират членовете.

Кан беше част от тази група, която включва още Фьолер, президента на федерацията Бернд Нойендорф, вицепрезидента Ханс-Йоаким Вацке, бившия треньор Матиас Замер, члена на борда на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге и президента на РБ Лайпциг Оливер Минцлаф.

Румениге и Минцлаф подадоха оставки от групата през уикенда, като първият разкри, че нямат нищо общо с назначаването на мениджъра във федерацията Андреас Ретих.

"Работната група имаше смисъл след смущаващото представяне в Катар, но след това се превърна във фарс", каза Кан. "Затова и не виждам смисъл от моето участие", добави бившият вратар.

Нойендорф обаче заяви, че задачата на работната група не е да взима решения, а да дава съвети.