Нападателят на Байерн Мюнхен Кингсли Коман е получил "доста сериозна" контузия на коляното по време на мача срещу Аугсбург, каза старши треньорът на германския шампион Томас Тухел.

Нападателят на Франция пострада секунди преди съотборникът му Александър Павлович да открие резултата в 23-ата минута. Коман се бореше за топката и изглеждаше като в капан между играч на Аугсбург и гредата. Той беше заменен от 18-годишния нападател Матис Тел, а Байерн спечели срещата с 3:2.

"Това вероятно е доста сериозна контузия. Изглеждаше болезнено. Нямаше шанс той да остане на терена. Ще проверим връзките на коляното му", каза Тухел.

Наставникът се справя с редица контузии на ключови играчи. Нападателят Серж Гнабри не е играл повече от месец, докато защитникът Дайот Упамекано и халфът Конрад Лаймер получиха мускулни травми в сряда при победата с 1:0 над Унион Берлин. Полузащитникът Йозуа Кимих нарани рамото си в същия мач. Резервният вратар Даниел Перец и десният бек Буна Сар също са извън състава.

Централният защитник Мин-джае Ким и десният бек Нусаир Мазрауи играят за националните отбори на Република Корея и Мароко. Байерн изглежда близо до приключване на сделката за десния бек на Галатасарай Саша Боей, който би дал на Тухел повече възможности в защита.