Вердер Бремен обяви официално трансфера на 22-годишния аржентински защитник Хулиан Малатини. Той преминава в отбора от Бундеслигата от тима на Дефанса и Хустисия в родината си, като двата клуба са се споразумели да не разкриват всички детайли по сделката.

"След като Амос Пипер ще отсъства дълго време, нашата цел бе да подсилим защитата си. Хулиан е обещаван, перспективен играч, който наблюдаваме от дълго време. Той може да бъде използван както в центъра на защитата, така и отдясно. Доволни сме, че успяхме да осъществим трансфера през зимата", коментира пред официалния сайт на клуба директорът Клеменс Фриц.

"Хулиан е висок защитник, който има добра скорост и влиза със сила в единоборствата. Има голям потенциал за развитие. Очаквам с нетърпение да работим заедно", каза и треньорът на Вердер Оле Вернер за аржентинеца, който е висок 191 см.

"Мечтата на всеки южноамерикански футболист е да може да играе в Европа. След като научих за интереса на Вердер, веднага ми стана ясно, че искам да се възползвам от тази възможност. Бундеслигата е едно от най-добрите първенства в света. Нямам търпение да изляза на терена", каза самият Малатини.

За да улесни адаптацията на Хулиан Малатини в отбора, към треньорския щаб на Вердер ще се присъедини аржентинецът Нелсон Валдес, който до момента бе помощник-треньор на тима до 23 години./ БТА