Байерн Мюнхен и старши треньорът Томас Тухел решиха съвместно да прекратят работните си отношения през лятото, се казва в изявление на клуба. Договорът на Тухел е с година по-дълъг – до 30 юни 2025-а.

„Разбрахме се, че ще прекратим работните си отношения в края на този сезон. Дотогава, разбира се, ще продължа да правя всичко възможно с моя треньорски щаб, за да постигнем максимален успех“, заяви Тухел пред клубния сайт.

Томас Тухел наследи Юлиан Нагелсман като треньор на Байерн през март 2023 г. Малко повече от два месеца по-късно той отпразнува спечелването на Бундеслигата с клуба. В момента отборът е на 8 точки зад Байер Леверкузен в Бундеслигата, аут от Купата на Германия и загуби първия си осминафинал в Шампионска лига от Лацио.

„В добра и открита дискусия стигнахме до решението да прекратим нашите работни отношения по взаимно съгласие през лятото. Нашата цел е да следваме нова футболна посока с нов старши треньор за сезон 2024/25. Дотогава всеки човек в клуба е изрично призован да постигне максимално възможното в Шампионската лига и Бундеслигата. Държа отбора отговорен в това отношение. По-специално в Шампионската лига, след загубата с 0:1 в първия мач с Лацио. Убедени сме, че ще стигнем до четвъртфиналите на препълнения „Алианц Арена“ с нашите фенове“, каза пък изпълнителният директор Ян-Кристиан Дреезен.