Легендата на германския футбол Тони Кроос ще прекрати кариерата си в края на сезона, обяви самият полузащитник в социалните мрежи. Той ще играе на Евро 2024 с националния отбор на Германия, след което няма да преподписва своя договор с Реал Мадрид, а ще се оттегли от футбола.

"17-и юли, 2014-а година - денят на моето представяне в Реал Мадрид, денят, който промени моя живот. Моят живот като футболист - но особено и като човек. Това беше началото на приключение с най-големия клуб в света. След 10 години, това приключение достига своя край. Никога няма да забравя това успешно време! Искам да благодаря на всеки, който ме приветства с отворено сърце и ми се довери. Особено искам да благодаря на феновете на Реал Мадрид, които ме обичаха от първия до последен ден. Както винаги съм казвал: Реал Мадрид ще бъде моят последен клуб.

Горд съм и съм щастлив, че в моето съзнание намерих правилното време за тези решения и че мога сам да ги взема. Моята амбиция винаги е била да приключа кариерата си в моя пик. Сега има само една цел: 15-тата в Шампионска лига! Само Реал Мадрид и нищо повече!", гласи част от прощалното съобщение на Тони Кроос.

Кроос изигра 463 мача за Реал Мадрид, в които вкара 28 гола и направи 98 асистенции. Той имаше и голям престой в Байерн Мюнхен, като участваше в 205 мача за "баварците". Полузащитникът е смятан за един от най-добрите на позицията си за нашето съвремие, а Кроос успя и да спечели всичко възможно във футбола на клубно ниво.