Германият Шалке 04 обяви, че Франк Крамер е новият старши треньор на отбора. Той наследява временния наставник Майк Бускенс.

50-годишният Крамер подписа двегодишен договор до 2024-а. За последно той бе начело на изпадналия от Бундеслигата Арминия Билефелд, където работеше в екип с българина Илия Груев, но напусна клуба през април. Треньорът ще бъде представен официално пред медиите по-късно днес.

Шалке 04, който през последния сезон игра във Втора Бундеслига, но спечели промоция в елита, уволни Димитриос Грамозис през април и назначи Бускенс, който да води състава до края на състезателната година. Той спечели осем от деветте мача, в които бе начело, а сега ще остане като помощник в щаба на Крамер.

„Франк е отборен играч, някой, който може да поведе останалите и да работи с целия екип за благото на отбора“, заяви спортният директор на Шалке 04 Рувен Шрьодер.

„Взехме логичното решение в името на това заедно да постигнем успехи“, добави той.

„Очаквам с нетърпение да започна работа с отбора и екипа. Шалке 04 е един от най-големите клубове в Германия. Нямам търпение да застана край страничната линия като старши треньор и да имам роля за изпълнението на общите ни цели. Бундеслигата е голямо предизвикателство и можем да се справим единствено заедно като отбор“, коментира Франк Крамер.