Капитанът на Борусия Дортмунд - Марко Ройс, подписа нов едногодишен договор, съобщиха официално от клуба. Досегашният контракт на 33-годишния футболист изтичаше в края на настоящата кампания, но сега той подписа удължаване до лятото на 2024-а година.

Bild също така съобщава, че новите условия по споразумението гласят, че Ройс е приел значително намаление на заплатата си, за да остане в нстоящия лидер в Бундеслигата. Според предишния договор на германския национал, той печелше по 12 милиона евро на сезон, но според информацията сега той ще прибира близо 7 милиона евро през следващия сезон, включително бонусите.

„Като отбор, ние, както всички наши фенове, имаме голяма цел в момента, върху която сме изцяло фокусирани: искаме да станем шампиони на Германия“, каза Ройс.

„Но освен това, все още искам да дам всичко от себе си за клуба, в който съм прекарал повече от половината си живот. Няма нищо по-хубаво за мен от това да вкарвам голове пред най-добрите фенове в света на най-красивия стадион в света и да празнуваме заедно победите. Ето защо съм щастлив, че удължих договора си с още една година, защото винаги съм казвал, че няма друг клуб, за който бих предпочел да играя в моята кариера“, допълни капитанът на „вестфалци“.

В допълнение, удължаването на договора дава възможност на Ройс да стане голмайстор №1 за всички времена в историята на Борусия. В момента той е втори в тоази класация, като изостава от Алфред Прайслер с 16 гола.