Андре Брайтенрайтер напусна Цюрих само няколко дни, след като спечели титлата във футболното първенство на Швейцария, и се завърна в Бундеслигата, за да поеме поста старши треньор на Хофенхайм, съобщава ДПА.

Специалистът се е съгласил на двугодишен договор и ще замени Себастиан Хьонес, който беше уволнен преди няколко дни.

46-годишният Брайтенрайтер на два пъти изведе до промоция в елита на Бундеслигата Падерборн и Хановер, а също така е бил начело и на Шалке 04. Той пое Цюрих през 2019-а и имаше още една година до края на контракта си.

„Андре Брайтенрайтер е много амбициозен треньор, който със своите офанзивно ориентирани идеи пасва превъзходно на Хофенхайм“, каза спортният директор Александър Розен за клубния сайт.

Брайтенрайтер добави, че принципите на клуба да бъде „атакуващ, смел, гъвкав и активен“ съответстват на неговата визия за играта.

Хофенхайм не успя да се класира за евротурнирите, като завърши на шест точки от Кьолн - последният, който взе квота за Лигата на конференциите на УЕФА.

През месец януари отборът на германския милиардер Дитмар Хоп беше в Топ 4 и се бореше за място в Шампионската лига, но завърши кампанията с девет мача без победа, шест от които бяха загуби.