Английският елитен клуб Брентфорд превлече Кевин Шаде от германския Фрайбург с постоянен договор, след като крилото прекара втората част на сезон 2022/23 под наем.

От Бренфорд обявиха, че Шаде е подписал петгодишен договор, който изтича през юни 2028-а година. Финансовите детайли по сделката не са известни, но сайтът the Athletic уточнява, че става дума за платени 22 милиона паунда (27.59 милиона долара). Ако това се потвърди, то този футболист ще се превърне в най-скъпата покупка в историята на Брентфорд.

21-годишният Шаде пристигна през януари и направи 19 мача по време на целия си престой под наем, помагайки за 9-ото място в крайното класиране на лондончани.

"Всички сме доволни от приноса на Кевин досега, както на терена, така и от професионализма му извън него. Затова смятам, че да го имаме с нас сега до 2028-а е фантастично за клуба“, каза директорът на футбола на Брентфорд Фил Джайлс. "И треньори, и ръководители в клуба очакваме, че и Брентфорд ще се развива като клуб, и Кевин ще се развива като играч и заедно ще постигаме целите си".

През март той дебютира и за националния отбор на Германия, когато Ханзи Флик го включи в групата за мачовете с Белгия и Перу. Дебютът му беше срещу перуанците, когато влезе като смяна, а срещу "Червените дяволи" блесна с асистенция. Той е второ попълнение за англичаните от Фрайбург, след като по-рано този месец подписаха с вратаря Марк Флекен./БТА