Байерн Мюнхен официално обяви първото си ново зимно попълнение. Както се очакваше, това е нападателят Сандро Вагнер, който идва от Хофенхайм.

Часове след края на есенния полусезон германският национал премина успешно медицински прегледи, след което подписа договор. Той влиза в сила на 1 януари и е до 30 юни 2020 година. Трансферната сума е около 13 милиона евро, а футболистът ще носи нетрадиционния за нападател номер 2.

Вагнер е роден в Мюнхен, където семейството му продължава да живее. Той е и юноша на Байерн като има 4 мача за Байерн в Бундеслигата през сезон 2007-08.

В последствие кариерата му премина през Дуисбург, Вердер Бремен, Кайзерслаутерн, Херта и Дармщад преди да заиграе в Хофенхайм през 2016. Именно в Хофе Вагнер демонстрира в пълна степен качествата си, с което си осигури и място в германския национален отбор.

В Байерн Вагнер ще играе ролята на алтернатива в нападение на единствения до този момент централен нападател Роберт Левандовски.

"Много се радвам. Едно дълго приключение дойде към своя край, завърнах се вкъщи при моя отбор, в моята родина. Много съм щастлив, че всичко се получи. Байерн е най-добръят отбор в Германия и един от най-добрите в света. Когато офертата дойде, не трябваше да го обмислям много."

Спортният директор на баварците Хасан Салихамиджич също демонстрира радостта си: "Със Сандро Вагнер в Байерн идва още един германски национал. Убедени сме, че със своята класа и опит Сандро Вагнер ще увеличи качеството на нашия отбор."

Байерн доминира, но накрая трепери срещу Дортмунд