Американският мениджър Пелегрино Матарацо бе назначен за старши треньор на тима от Бундеслигата Хофенхайм до 2025 година, съобщиха от пресслужбата на клуба. Матарацо се завръща в Хофе, където преди бе асистент на настоящия наставник на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман, както и треньор в школата.

„Философията на Хофенхайм е в атакуващия и смел футбол. Бих искал бързо да направя така, че отборът да играе футбола, който го е разграничил през годините и който впечатляващо бе демонстриран на терена до тук през сезона“, коментира 45-годишният специалист в изявление, публикувано от отбора.

Роденият в Ню Джърси мениджър водеше преди Щутгарт за период от три години, като помогна на тима да спечели промоция в Първа Бундеслига. Матарацо бе уволнен от клуба през октомври, когато съставът бе без победа и в зоната на изпадащите. Той заменя на поста Андре Брайтенрайтер, който бе уволнен в понеделник след слаба серия от резултати, довела до елиминирането им от Купата на Германия и попадането в битката за оцеляване.

Хофенхайм е 14-и в таблицата с едва седем точки от последните си 13 мача. Матарацо игра по-голямата част от футболната си кариера в по-ниските нива на Германия, преди да стартира треньорската си кариера в Нюрнберг.