Футболистът на Байерн Мюнхен Жером Боатенг сподели, че старши трньорът на „баварците“ Ханси Флик го е убедил да остане в клуба на фона на спекулациите, които го свързват с трансфер в Челси и Арсенал. Защитникът игра в доста малко малко срещи през сезона и бе свързван с изхода от „Алианц Арена“. Договорът на Боатенг изтича следващото лято.

Но след като Флик пое тима от Нико Ковач през ноември, централният защитик започна да играе по-редовно и сега изглежда готов да остане в Байерн.

„Преди Ханси Флик вече мислех сериозно за бъдещето си“, каза Боатенг пред „Welt am Sonntag“.

„В момента се чувствам добре и мога да си представя, че ще остана. Фокусът ми е изцяло върху Байерн и настоящия сезон. Имах нужда от доверието на треньора и неговия треньорски екип. Имам го отново. Дори преди времето с Ханси Флик тренирах добре и упорито, но не ми беше позволено да играя и никога нямах възможност да вляза в ритъм. Трудно е за всеки играч. Ханси Флик ми каза още от самото начало, че планира да разчита на мен и оцени качествата ми. Сега отново се наслаждавам на футбола", заяви германецът.

Gulliver/GettyImages
31 снимки

Боатенг също призна, че въпреки възобновяването на Бундеслигата миналия уикенд, играчите на Байерн все още обмислят да намалят заплатите, за да помогнат на финансите на клуба по време на пандемията от коронавирус.

„Зависи къде отиват парите. Като цяло смятам, че е възможно. Не мисля, че хората трябва да сочат към професионалните футболисти. Всеки трябва да бъде малко по-смирен през тези времена“, допълни той.

„Снимка, публикувана в социалните медии, не означава непременно нещо за живота на играча. Само защото футболист харчи пари, не означава, че не дарява нищо, или че е арогантен. Кристиано Роналдо например публикува снимки от частни самолети, но той дарява милиони. Други играчи не публикуват такива неща, но живеят по подобен начин. Всеки има собствен начин на живот и може да реши сам", сподели още Боатенг.