МВР - на крак заради мача от турнира на Лигата на конференциите, който ще се проведе днес. Сблъсъкът на терена между Левски и Айнтрахт е в 20:00 ч. на националния стадион в София. Няма да се допускат посетители, които имат наложена забрана за спортни мероприятия. А малолетните ще бъдат пускани само с придружител и срещу предварително попълнена декларация.

Униформените ще следят и за фенове във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети като огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове и бутилки.

Gulliver/GettyImages
10 снимки

Иван Георгиев от СДВР съобщи, че от 8 часа днес до приключването на футболната среща около Паметника на Съветската армия ще има симпатизанти, които са против демонтажа му. "Тази вечер от 18 ч. има още едно събитие по същия повод. От 16 часа в Градската градина ще има събитие по повод Деня на независимостта на Украйна. Като съпътстващо събитие от 19 до 20:30 ч. от градинката на Шевченко ще се проведе шествие по бул. "Стамболийски" до Градската градина.

В 20 ч. започва футболният мач Левски - Айнтрахт, за който е създадена организация на придвижване, полицейско присъствие ще има из целия град. Ще се следи за нарушаване на обществения ред и хора в нетрезво състояние, ще има буфер между феновете на Левски и Айнтрахт. Има пристигнали фенове от Германия, предприети са действия за недопускане на нарушение на обществения ред, очакваме общо 2500 човека да пристигнат", заяви той.