С напредъка на летния трансферен прозорец феновете на Борусия Дортмунд сякаш се успокоиха, че звездата Пиер-Емерик Обамеянг ще остане в редиците на "жълто-черните".

Те обаче не бива да се радват предварително, защото има шанс за блиц трансфер и още днес габонецът да се превърне в новия ас на китайската Суперлига.

Трансферният прозорец в Китай приключва  именно днес в 19 часа българско време и се очаква да има доста сделки в последните часове.

Милан вади големите пари за подписа на Обамеянг

Според "Билд" Тянджин Куанджан ще направи последен опит да привлече Обамеянг. На масата са сложени над 80 милиона евро, а самият нападател би получавал над 30 милиона евро нето на година.

За подобен развой намекна и мениджърът на Борусия Михаел Цорк: "Няма нещо ново. Но трансферният прозорец в Китай е отворен и мисля, че ще бъде интересно. Това е нормално. И ако гледаме трансферът на Модест в Тянджин, трябва да сме пестеливи с прогнозите..."

Обамеянг замина с Борусия за турне в Азия, но с отбора не замина президентът Ханс-Йоаким Вацке. Така бе и преди година, когато Вацке уреждаше трансферите на Андре Шюрле и Марио Гьотце.

Големият проблем пред сделката за Обамеянг е, че от това лято клубовете в Китай трябва да плащат огромни данъци за подобни крупни сделки и на практика те им излизат двойно. От дни тимовете в Суперлигата търсят решения и начини, по които да заобиколят солидните данъци.