Нападателят на Борусия Дортмунд Пиер-Емерик Обамеянг сложи точка на непрестанните слухове, че ще напусне тима през лятото. Футболистът на “жълто-черните” бе спряган за трансфер в Милан, а напоследък се появиха информации, че ще се отправи към китайската Суперлига.

Обамеянг остава в Дортмунд, но само до януари?

Обамеянг разкри, че в действителност е получил изкушаващо предложение от китайски тим, но е взел решение да остане в Борусия.

“Никой не знае какво може да му донесе бъдещето. Вярно е, че говорих с ръководството преди да изляза във ваканция. Казах им, че може би съм готов да се впусна с нещо различно. Нито един от клубовете, които ме искаха обаче нямат да могат да осъществят подобен трансфер. Така че оставам в тук. Харесва ми да съм футболист на Борусия, чувствам се като у дома си в Дортмунд”, каза Обамеянг.

Ново развитие по сагата с Обамеянг

“Китай беше една от опциите. Разбира се, че се замислих за евентуален трансфер там, след като ми предложиха толкова много пари. Знам, че много хора казват, че подобен ход би бил стъпка назад в кариерата ми, но си мисля, че всеки би се замислил при подобно предложение”, допълни футболистът на “жълто-черните”.